sreda, 10. maj 2017

Prvič v Sloveniji bodo evropski pivovarji imeli kongres EBC

Evropska stanovska organizacija Brewers of Europe se je odločila in zaupala organizacijo največjega strokovnega srečanja evropskih pivovarjev 36. EBC kongresa prav Sloveniji in slovenskemu združenju. Gre za bienalno srečanje evropskih pivovarjev Brewers of Europe, ki prav letos praznuje 70-letnico organiziranega delovanja.



To bo potekal od 14. do 18. maja v Cankarjevem domu. Udeležilo se ga bo več kot 460 strokovnjakov ne le iz Evrope ampak z vsega sveta. V okviru 46 delovnih skupin bodo imeli preko 100 strokovnih predstavitev.

Za slovenske ljubitelje piva bo vrhunec dogajanja delavnica Zgodba o slovenskem hmelju in pivu, ki bo v torek, 16. maja, za mednarodno uveljavitev slovenskega piva pa je pomembna predstavitev Pivovarne Laško Union in 18 malih pivovarjev. Za slovenske ljubitelje piva bo v času kongresa Združenje slovenskih pivovarn, ob sponzorski pomoči PLU, pripravilo izjemno zanimivo delavnico Zgodba o slovenskem hmelju in pivu. 



Šest izvrstnih domačih strokovnjakov bo predstavilo zgodbo nastajanja domačega piva skozi zanimive predstavitve, ki se bodo zaključile z degustacijo domačih piv. Delavnica bo v torek, 16. maja, od 17h do 20h, v klubu Cankarjevega doma in je odprtega tipa. Vstopnice po simbolični ceni 10 evrov so na voljo v CD in preko sistema Moje karte, udeleženci pa bodo prejeli tudi darilo organizatorjev.